Wasmachine in termijnen betalen in 2022? Bekijk alle mogelijkheden!

Wil jij liever je geld op je bankrekening houden maar wel een nieuwe wasmachine? Je wasmachine in termijnen betalen kan dan een uitkomst bieden. Heb je een nieuwe wasmachine nodig, omdat je huidige stuk is gegaan? Of wil je liever een wat luxere wasmachine? Een wasmachine is tegenwoordig een primaire levensbehoefte geworden, waardoor je eigenlijk niet zonder kan. De aankoop van een wasmachine gaat altijd gepaard met hoge kosten, soms is het fijn om deze kosten te spreiden. Lees al je mogelijkheden en de bijbehorende voorwaarden in dit artikel om een wasmachine op afbetaling te kopen.

Welke mogelijkheden zijn er om je nieuwe wasmachine in termijnen te betalen?

Je wasmachine gespreid betalen kan op verschillende manieren bij verschillende webwinkels en betaalproviders. Het kan soms ‘spannend’ aanvoelen om een wasmachine op afbetaling te kopen, aangezien je wel een lening aangaat. Het is vandaag de dag echter niet zo spannend als het lijkt, er is veel transparantie en informatie beschikbaar om je wasmachine in maandelijkse termijnen te betalen. Wij geven als ‘externe’ partij je graag tips en informatie mee over hoe dit in zijn werking gaat, je vindt hieronder jouw mogelijkheden. Misschien vind je het belangrijk een laag maandbedrag te hebben of wellicht wil je juist geen BKR registratie. Je leest het hieronder.

Wasmachine in termijnen betalen zonder BKR

Het kan voor veel mensen de voorkeur hebben om voor aankopen zoals een wasmachine geen BKR registratie te krijgen. Echter, wordt er vaak gedacht dat een BKR registratie negatief is, dit is niet het geval. Wil je toch liever niets te maken hebben met het BKR, dan is er eigenlijk één optie mogelijk. De betaalmethode ‘In3’ biedt namelijk een gespreid betalen constructie aan waarbij je in drie termijnen het bedrag kan betalen.

We snappen dat je graag een nieuwe wasmachine wilt kopen en deze in termijnen wilt betalen. Dan is het fijn om bij deze dure aanschaf ook goed vooraf te weten wat het betalen in termijnen van je nieuwe apparaat kost. Bij aanbieders zoals Wehkamp en Mediamarkt betaal je rente over het openstaande bedrag van je wasmachine. De betaalmethode ‘In3’ biedt een betaaloplossing in waarbij jij je wasmachine in drie termijnen kan betalen, zonder BKR en zonder rente. De eerste termijn betaal je direct, de overige twee termijnen betaal je in twee maanden terug. Zo kan je dus direct genieten van je nieuwe wasmachine, zonder BKR registratie en zonder rente, mooi toch?

Het grootste voordeel van deze betaalmethode is dat jij geen BKR registratie krijgt en ook geen rente betaald. Houdt er wel rekening mee dat de looptijd in tegenstelling tot een gespreid betalen constructie waar je wel een positieve BKR registratie krijgt veel korter is. Je moet namelijk met deze betaalmethode de eerste termijn direct met i-Deal voldoen, de overige 2 termijnen kan je in 2 maanden betalen. Hieronder vindt je een overzicht van de webwinkels waar jij je wasautomaat in termijnen betalen met de betaalmethode ‘In3’.

Wasautomaat op afbetaling met BKR

Als je een wasmachine gespreid betaald betekent dit over het algemeen dat je een BKR registratie krijgt. Voor alle duidelijkheid, voor webshops met de betaalmethode In3 krijg je geen BKR registratie. Bij webshops zoals Wehkamp en Mediamarkt krijg je wel een BKR registratie, echter wel een positieve BKR registratie. Vaak wordt gedacht dat je hierdoor geen hypotheek meer kunt aanvragen, dit is niet het geval. Sterker nog, als jij laat zien dat je ter goeder trouw bent in je financiën, verstrekken banken sneller jouw een hypotheek. Het wordt pas een probleem als je je termijnbedrag 3 maanden of langer niet betaald, dan ontvang je een negatieve registratie en hierdoor kan je wel problemen krijgen bij je hypotheekaanvraag. 

Je wasautomaat gespreid betalen bij webwinkels waarbij je een lange looptijd kan selecteren, gaat over het algemeen gepaard met een BKR registratie. Het grote voordeel van deze constructie is dat jij je wasmachine in 12, 24, 36, 48 of zelfs wel 60 termijnen kan betalen. Hierdoor hoef je niet een grote uitgave te doen en heb je wel je nieuwe wasautomaat morgen in huis. Houdt er wel rekening mee dat je over het openstaande bedrag rente betaald, los zo snel mogelijk je openstaande bedrag af om zo min mogelijk rente te betalen. Je kan namelijk altijd tussentijds boetevrij aflossen.

Waar een nieuwe wasmachine op afbetaling kopen?

Het kan een hele zoektocht zijn om een wasautomaat te vinden, er zijn er namelijk zoveel. Veel verschillende soorten maten, specificaties en vooral een enorm aanbod in functionaliteiten. Niet alle webwinkels bieden de optie tot gespreid betalen aan, geen zorgen, dit uitzoekwerk hebben wij alvast voor je gedaan. We beschrijven per webwinkel hieronder waar jij jouw nieuwe wasmachine gespreid kan betalen.

Coolblue wasmachine op afbetaling

Bij Coolblue kennen ze een andere constructie waardoor jij wel een nieuwe wasmachine kunt kopen en deze als het ware in termijnen kunt betalen. Het eerste jaar huur je de wasmachine van Coolblue tegen een maandelijks bedrag, ofwel lease. Het grote voordeel hiervan is, is dat je geen BKR registratie krijgt en na 12 maanden kan je de wasmachine afkopen tegen een gereduceerd bedrag. Er wordt dan een prijsvoorstel gedaan o.b.v. het al betaalde bedrag, levensduur van de wasmachine en hoelang het abonnement heeft gelopen. Met deze constructie heb je zowel de service als de garantie van Coolblue en heb je in principe een jaar of langer de tijd om het totale bedrag bij elkaar te sparen, zodat je alsnog eigenaar wordt van de wasmachine.

Wasmachine op afbetaling kopen bij BCC

De (web)winkel BCC biedt een breed assortiment van wasmachines aan. Je kan er onder andere de bekende merken Samsung, LG, BEKO vinden waardoor je verzekerd bent van de A-merken onder de wasmachines. BCC kent daarnaast ook een ‘laagste prijs garantie’ Dit betekent dat als je een wasmachine ergens ziet voor een lagere prijs, dat zij het bedrag ‘matchen’ met die prijs. Zo ben je dus verzekerd van de laagste prijs in de markt. Bij BCC kan je je nieuwe wasmachine of televisie in termijnen betalen via Tinka tot met een looptijd tot wel 60 maanden!

Hoe betaal je een wasmachine in termijnen in Nederland?

Nu de kosten van het levensonderhoud voortdurend stijgen, wordt het voor Nederlanders steeds moeilijker om een comfortabele levensstandaard te handhaven. Veel goederen en diensten die vroeger voor de meeste mensen betaalbaar waren, zijn nu buiten bereik. Of je nu voor het eerst naar je eigen appartement verhuist, van huisgenoot verandert, of gewoon een nieuwe wasmachine nodig hebt omdat de jouwe stuk ging, uitzoeken hoe je in Nederland een machine op afbetaling kunt betalen kan een onmogelijke opgave lijken. Dit is echter weer zo’n geval van dat er geen snelle en gemakkelijke oplossingen zijn; alles heeft zijn uitdagingen. Deze tips zullen je helpen betaalbare wasmachines in Nederland te vinden, zodat je je levensstandaard kunt handhaven zonder de bank te hoeven leeghalen in het proces.

Hier hebben we even een zes-stappenplan opgesteld voor mensen die nog twijfelen!

betaalbaas.nl

Stap 1: Bepaal een prijsklasse.

Voor je je keuzemogelijkheden begint te onderzoeken, moet je bepalen wat je budget is. Natuurlijk is er geen manier om precies te weten hoeveel een wasmachine je zal kosten. Je kunt echter beredeneerde schattingen maken op basis van welke functies je wilt, waar je van plan bent hem te kopen, enz. De prijsklasse die je kiest geeft richting aan je zoektocht, zodat je je keuzemogelijkheden kunt beperken en geen tijd verspilt aan aanbiedingen die niet binnen je budget vallen. Het is belangrijk op te merken dat wasmachines niet verplicht zijn.

De Nederlandse overheid heeft geen lijst van verplichte apparaten in een gewone woning, dus het is aan jou om te beslissen of je een wasmachine nodig hebt. Als je besluit dat een wasmachine iets voor je is, houd er dan rekening mee dat de goedkoopste opties over het algemeen minder mogelijkheden hebben.

Stap 2: rondkijken

Er zijn veel plaatsen in Nederland waar je een wasmachine kunt kopen. Afhankelijk van je budget, je levensstijl en de toestand van je huidige machine, kun je op verschillende plaatsen terecht.

Nieuwe apparaten

Nieuwe apparaten behoren meestal tot de duurste opties. Er zijn echter ook winkels die goedkopere opties bieden. Je kunt in Nederland goedkopere gebruikte wasmachines vinden, maar als je een gegarandeerde garantie wilt, zul je toch een nieuwe moeten kopen.

Gebruikte apparaten

Je kunt gebruikte apparaten vinden op een aantal plaatsen, waaronder exposities, online forums, en zelfs in advertenties in kranten of op websites. Probeer bij het kiezen van een tweedehands apparaat zo veel mogelijk informatie te vinden over de toestand ervan. Het is een goed idee om een reparateur naar het apparaat te laten kijken voordat je het koopt, om er zeker van te zijn dat het in goede staat is. Als je het geld hebt, overweeg dan een professionele inspecteur in te huren.

Bedenk natuurlijk wel dat de kost van een tweedehands wasmachine + inspecteur = som NOOIT voordeliger zal zijn als je kijkt naar het aantal jaar van gebruik van de machine, en de kwaliteit die nog uit een tweedehands machine komt.

Stap 3: Geen franjes merken vinden

Sommige merken zijn betrouwbaarder dan andere. Veel merken voegen echter veel overbodige functies aan hun wasmachines toe die de prijs opdrijven. Sommige van de meest betrouwbare merken, zoals Hotpoint en Samsung, zijn ongelooflijk duur. Er zijn echter ook lager geprijsde merken die betrouwbare wasmachines leveren. Enkele van de beste no frills merken zijn Philips, Siemens, Bosch, en Blaupunkt. Deze merken zijn niet alleen betaalbaar, maar ze bieden ook een ruime keuze aan modellen met een verscheidenheid aan functies. Philips en Siemens behoren ook tot de meest betrouwbare merken, dus je kunt er zeker van zijn dat je wasmachine lang meegaat.

Stap 4: Zoek gebruikte machines.

Gebruikte wasmachines kunnen een prima optie zijn als je geld wilt besparen. Je kunt gebruikte wasmachines online vinden, op beurzen, of via rubriek advertenties. Het is belangrijk te bedenken dat gebruikte machines hun eigen reeks risico’s met zich meebrengen. Er is geen garantie dat de wasmachine goed werkt, laat staan lang meegaat natuurlijk… 

Als je een gebruikte wasmachine koopt, moet je de staat ervan grondig controleren, en dan nog ben je nooit zeker met tweedehands.

Stap 5: Wees voorzichtig bij het kopen van gerepareerde machines.

Reparatiewinkels zijn er vaak op gebrand iets te verkopen, dus kunnen ze je een heel goedkope wasmachine aanbieden.

Je moet echter voorzichtig zijn met het kopen van een gerepareerde wasmachine want weet niet of de machine lang mee zal gaan, laat staan goed zal werken. Overwegen de machine door een vakman te laten inspecteren voordat je hem koopt is al helemaal niet aan de orde, als je stilstaat bij de uurlonen dat die durven eisen van klanten. Een reparatiebedrijf kan ook aanbieden je wasmachine te repareren. Als je wasmachine relatief nieuw is en alleen een kleine reparatie nodig heeft, kan dit een goedkopere optie zijn dan een nieuwe machine kopen. Je moet echter voorzichtig zijn bij het kiezen van deze optie, vooral als je niet vertrouwd bent met het reparatieatelier. Als je wasmachine te beschadigd is om nog gerepareerd te kunnen worden, overweeg dan in plaats daarvan een tweedehands machine te kopen.

Stap 6: Conclusie

Hoewel het onmogelijk lijkt, zijn er veel manieren om een betaalbare wasmachine te vinden. Of je nu een nieuwe of een gebruikte koopt, een merk zonder franje koopt of gewoon je huidige machine laat repareren, er is voor elk wat wils. Met deze tips kun je een wasmachine binnen je budget vinden en je levensstandaard op peil houden. Nu hoef je alleen nog maar te een keuze te maken uit de aanbieders op onze site!

Plaats een reactie