Laminaat in termijnen betalen

Als je een laminaatvloer in je woning overweegt, maar vreesde dat het door een krap budget niet mogelijk zou zijn, dan ben je niet de enige. Veel huiseigenaren bevinden zich in dezelfde situatie wanneer ze onderzoek beginnen te doen naar mogelijke verbouwingen en upgrades.

Geheimen over laminaat in termijnen betalen

Hoewel laminaatvloeren een dure luxe kunnen lijken, zijn er verschillende manieren om ze te betalen zonder de bank te breken. Omdat tegenwoordig financiën moeilijk kunnen lopen, hebben we een paar handige tips samengesteld hoe je laminaat in termijnen kunt betalen. Of je nu een bestaand huis hebt dat gerenoveerd moet worden. Of van plan bent een nieuw huis te bouwen, de kosten van de verschillende mogelijkheden kunnen beangstigend zijn.

Met de tips en trucs van Betaalbaas kan je project beginnen en toch de kosten zo laag mogelijk houden.

laminaat zelf plaatsen

Laminaat, meer dan alleen maar vloerbedekking?

Het is nog steeds de basisfunctie van het product, maar sinds de uitvinding van, is er veel meer bij gekomen dan alleen maar een paar plankjes leggen voor een snel en mooi resultaat. Heel wat leveranciers hebben verschillende diktes en varianten voor verschillende doeleindes, welke allemaal een bepaalde prijsklasse hebben.

Zo hebben de meeste het gezinslaminaat in de showroom. Terwijl de groothandels dan weer meer het complete assortiment aanbieden, waaronder ook meer voor commerciële doeleindes als waar je overheen loopt in winkels.

Waar zit het verschil dan in?

Vaak in de lagen, kwaliteit en land van herkomst. Maar om die vraag goed te benaderen, nemen we een kijkje welke soorten Nederlandse aanbieders meestal aanprijzen.

Er zijn wereldwijd 59 verschillende soorten, maar doorgaans zijn er bij ons vier soorten laminaatvloeren te koop:

HPL (High Pressured Laminate)

DPL (Direct Pressed Laminate)

CPL (Continious Pressed Laminate)

DLP (Direct Laminate Printing).

Allemaal volgen ze voor het grootste gedeelte de opbouw, maar zijn geschikt voor verschillende toepassingen.

Betaalbaas.nl
achteraf betalen

De eerste laag van de plaat, is een kunststof onderlaag, welke meestal van melanine is. Daarbovenop zien we een vezel laag, een laagje bedrukt papier en dat is het motief van de laminaatvloer, welke afgewerkt wordt met nog een laag melanine met extra bestanddelen voor een steviger resultaat. Hoe beter dus de combinatie van deze lagen, hoe duurder het laminaat worden en hoe meer de kans kan bestaan het laminaat op afbetaling te nemen. Het kan namelijk behoorlijk duur worden, afhankelijk van de kwaliteit en het aantal meters dat je neemt.

Bij het aankopen van een pak laminaat in bij een van de laminaatwinkels, krijg je meer dan alleen een vierkante meter, waarmee de prijs geadverteerd wordt. Dit heeft ermee te maken dat de bekleden ruimte ook niet in laminaat pakken geteld wordt, maar in vierkante meters. Gemiddeld zit er tussen de 2 en 2,5 vierkante meter in een pakket.

Tips om een laminaatvloer in termijnen te betalen

Maak, voor je begint te winkelen voor het laminaat dat je voor je huis wilt, een lijst van de dingen die je wilt renoveren en maak een budget voor elk item. Zo voorkom je dat je overweldigd of ontmoedigd raakt door het proces en maak je een plan voor hoe je alles zult betalen. Praat, voor je een beslissing neemt, met je aannemer over de verschillende soorten laminaatvloeren en welke het beste zijn voor je huis.

Laminaatvloeren zijn meestal betaalbaarder dan hardhouten vloeren, wat het wat gemakkelijker kan maken om te budgetteren. Zoek uit welke soort laminaat het meest rendabel is voor je project en het budget dat je in gedachten hebt. Laminaatvloeren zijn er in allerlei prijzen en materialen, dus je kunt misschien een stijl vinden die zowel betaalbaar als duurzaam is.

laminaat zelf plaatsen

Welk laminaat is geschikt voor jouw situatie?

Het is te verwachten dat bij veel verschillende mogelijkheden van kwaliteit, er ook heel veel kwaliteitskeuze is, waar allemaal een bepaald prijskaartje aan hangt. Hoe lang wil je er mee doen, is het maar tijdelijk of komt het in een kamer te liggen waar kinderen slapen. Dit allemaal zijn keuzevragen, die direct connectie hebben met aankoop van laminaat.

De kwaliteit van laminaat wordt gemeten in AC1 tot AC6 klasse en hoe dichter je bij AC6 komt, hoe meer het laminaat voor zakelijke toepassingen gebruikt wordt, hoe beter de kwaliteit van het laminaat is. Voor normaal gebruik, zit men rond AC3 klasse.

Bij de keuze van het laminaat, is het verstandig eerst naar het ontwerp en de kwaliteit te kijken, pas daarna naar de kosten.

bkr registratie bij laminaat kopen

Laminaat kopen en in 3 termijnen betalen

Men kan de laminaat pakken al geruime tijd in de doe-het-zelf bouwmarkten kopen, welke directe aanschaf hanteren. Je kiest, pakt en koopt en gaat naar huis. Ga je kijken bij de specialistische tapijtzaken, zul je merken dat er meer betaalmethodes beschikbaar zijn, als bijvoorbeeld het laminaat in 3 termijnen betalen.

Een voordeel van het laminaat gespreid betalen, is dat je niet zozeer meteen naar de prijs hoeft te kijken en meer kunt focussen op de kwaliteit van het product. Je zult niet de eerste zijn die het voor de prijs wel moet laten en dan is laminaat in termijnen betalen een meer dan welkome oplossing voor het kiezen wat je echt wilt in plaats van wat je moet pakken vanwege financiële belemmeringen.

De juiste leverancier en offerte vinden

Voor je begint te winkelen voor laminaat, neem je best contact op met verschillende vloerenleveranciers in je omgeving en vraag je een gratis offerte voor de soort laminaat die je zoekt. Dit is een uitstekende manier om een idee te krijgen van het soort vloerbedekking dat je je kunt veroorloven, en zal je ook helpen een gerenommeerde leverancier te kiezen die je tijdens het hele proces kan helpen. Wanneer je een offerte aanvraagt, wees er dan zeker van dat je de leverancier alle details van je project vertelt, zoals de grootte van de kamers, het aantal vierkante voet vloerbedekking dat je nodig hebt, en het soort plaatsing (zoals zwevend laminaat of gelijmd laminaat).

Een kredietkaart gebruiken en achteraf betalen

Als je een kredietkaart hebt met een lage rente, kan dit een uitstekende manier zijn om je budget voor laminaatvloeren te verhogen. Omdat veel mensen een creditcard hebben, kan dit een uitstekende optie zijn voor mensen die geen contant geld gespaard hebben voor het project. Houd er wel rekening mee dat je rente moet betalen als je een credit card gebruikt om je laminaatvloer te betalen. Dit kan de totale kosten aanzienlijk verhogen, dus zorg ervoor dat je het volledige saldo kunt afbetalen voor de rente begint op te lopen. Als je de betalingen op tijd kunt doen, kan het gebruik van een creditcard een handige manier zijn om je geld te besparen en te voorkomen dat je het project op een creditcard moet zetten. Op die manier kun je het laminaat over verschillende maanden betalen en een hogere rente vermijden.

laminaat op afbetaling kopen

Een renovatielening voor je nieuwe vloer

Een renovatielening lijkt op een hypothecaire lening in die zin dat ze je een forfaitaire som geld biedt die je over een tijdspanne terugbetaalt. Bij dit soort lening betaal je een klein bedrag als aanbetaling, en de rest van het geld krijg je in één keer. Net als een home equity loan is een renovatielening een prima manier om een groot renovatieproject te financieren, waaronder de installatie van laminaatvloeren. Deze soort lening is beschikbaar voor huiseigenaars en kan gebruikt worden om renovaties en herstellingen te betalen, maar ook nieuwe aanbouwsels. Houd er rekening mee dat je met een renovatielening een aannemer aan het werk moet zetten en gedurende een periode regelmatige betalingen moet doen. En net als een participatielening komt een renovatielening meestal met een hogere rente dan een conventionele lening.

nieuwe vloer

De juiste leverancier en laten leggen?

Veel laminaat winkels bieden ook aan om het te laten leggen. Ben je niet zeker van jezelf of wilt je niet alle materialen aankopen/ huren om er een mooi geheel van te maken, laat het dan gewoon leggen. In veel gevallen kun je er bij de laminaat bedrijven wel een mooi prijsje van maken als je al een mooie vloer koopt.

Bij de doe-het-zelvers moet je meeste van de tijd wachten op een aanbieding, of hebben ze er simpelweg geen personeel voor. Dit is ook niet heel verrassend, want de naam zegt het al, het is een doe-het-zelver en geen laat-het-doener.

Is het moeilijk zelf te leggen? Dit is helemaal afhankelijk van de vorm van de kamer. Als het een vierkante kamer is, hoef je niet veel te knippen of zagen, maar als je een gang moet doen die niet precies rechthoekig of vierkant is, kan het nogal een uitdaging worden als je het voor de eerste keer doet en het is dan verstandig om gewoon de heren en dames van de laminaat bedrijven het te laten doen voor die paar euro extra als je kiest voor het laminaat in termijnen betalen.  

Conclusie

Als je in de markt bent voor laminaat vloeren, zul je misschien verrast zijn te horen dat er verschillende manieren zijn om ervoor te betalen zonder de bank te breken. Als je deze tips en trucs volgt, kun je een manier vinden om het laminaat dat je voor je huis wilt hebben te betalen zonder de bank te breken. Niet alleen helpt dit je een manier te vinden om het laminaat te betalen dat je voor je huis wilt, maar het helpt je ook de beste soort vloerbedekking voor je project te kiezen. Laminaatvloeren zijn er in allerlei stijlen en soorten, dus is het belangrijk de soort te vinden die voor je project geschikt is.