Betaal een kinderwagen in termijnen – zo hoef je hem niet bij de BKR te laten registreren!

mooie kinderwagen

Heb je een kleintje op komst of is je dreumes toe aan een nieuwe kinderwagen? Een kinderwagen kopen doe je niet zomaar, er zijn veel soorten en maten kinderwagens. Elk kind heeft behoefte aan iets anders, maar het oog van de ouders wil ook wat! Een kinderwagen is een dure aankoop, met een kleintje op komst of in huis kunnen de kosten soms hoog oplopen. Het kan daarom vaak een uitkomst zijn voor (toekomstige) ouders om de kinderwagen in termijnen te betalen. Het gespreid betalen van een kinderwagen kan bij veel webwinkels, we leggen je in dit artikel uit hoe, waar en welke voorwaarden er gepaard gaan met het kopen van een kinderwagen op afbetaling.

Is je kind toe aan een nieuwe kinderwagen en wil je deze liever in termijnen betalen? Lees dan snel verder!

Een kinderwagen kopen kan een dure aangelegenheid zijn met al de verschillende soorten kinderwagens die er zijn. De prijs kan variëren van zo weinig als 50 tot meer dan 500 euro, afhankelijk van het merk en de mogelijkheden. Als je een krap budget hebt en je kinderwagen in termijnen koopt, wil je je inschrijven voor een kinderwagen die deze optie biedt. Je inschrijven voor eventuele extra’s is een mooie manier om geld te besparen bij de aanschaf van je nieuwe kinderwagen. Hier zijn wat tips over hoe je een kinderwagen in termijnen kunt betalen.

Je kinderwagen in 3 termijnen betalen zonder BKR en zonder rente

Als je net ouder bent geworden ben je waarschijnlijk bekend met het feit dat de uitgaven voor je kleintje snel en hoog op kunnen lopen. Wellicht ben je of zijn jullie dit moment op zoek naar een koopwoning om groter te gaan wonen. Als dit het geval is, is het erg fijn en tactisch om zo min mogelijk BKR registraties te hebben. Indien jij namelijk een hypotheekaanvraag indient bij de bank, checkt de bank een huidig overzicht van eventueel openstaande leningen. Een openstaande lening telt zwaar mee in je maximale hypotheekberekening.

kinderwagen op krediet

De betaalmethode ‘In3’ biedt hierin dé oplossing voor je, aangezien je met deze betaalmethode geen BKR registratie ontvangt en ook nog eens geen rente betaald. Zo kan je toch een nieuwe kinderwagen kopen in drie termijnen. Een overzicht van de webwinkels waar jij een kinderwagen kunt kopen en in drie termijnen kunt betalen vindt je onderaan de pagina.

Dit betaal je per maand

Het totaalbedrag bij de betaalmethode ‘In3’ wordt zoals de naam het al zegt in drieën gedeeld. De eerste termijn betaal je direct met iDeal, de overige twee termijnen betaal je in 2 maanden terug. Als jij dus een kinderwagen hebt uitgezocht die 900 euro kost, betaal je direct 300 euro, volgende maand ook 300 euro en de maand daarop ook 300 euro. Je lost sneller je openstaande schuld af, houdt er dus wel rekening mee dat de komende twee maanden je minder kan uitgeven.

Kinderwagen in termijnen betalen en BKR registratie

Bij veel webwinkels kan je een kinderwagen op afbetaling kopen waar je wél een positieve BKR registratie krijgt. Zodra jouw kinderwagen een prijs boven de 250 euro is en je betaalt dit in termijnen, ontvang je automatisch een BKR registratie. Vaak wordt er gedacht dat deze registratie negatief is, dit is zeker niet het geval. De BKR registratie die je krijgt is namelijk positief, je kan pas (later) in de problemen komen als 3 of meer termijnbedragen niet betaald. Indien je de 3e termijn niet betaalt, wordt dit namelijk gemeld bij het BKR. Je moet je vooraf dus goed realiseren dat je een betaalverplichting aangaat die je ten alle tijden na moeten komen.

bkr registratie kinderwagen

Het grote voordeel bij de webwinkels waar je een kinderwagen kan kopen op afbetaling met een positieve BKR registratie, is dat je vaak een veel langere termijn kunt afspreken. Vaak is het mogelijk om je kinderwagen in 12, 24, 36, 48 of soms wel 60 termijnen te betalen. Met deze looptijd zijn de maandbedragen wel veel beter financieel te dragen.

Dit betaal je per maand

Het hangt er per betaalmethode of webshop er vanaf hoeveel het jaarlijkse rentepercentage is die je betaalt over het totaalbedrag. Gemiddeld gezien betaal je 10% over je openstaande bedrag, hoe hoger de prijs van je kinderwagen is, hoe hoger de rente zal zijn. Bij veel van de aanbieders kan je tussentijds boetevrij aflossen, maak hier zeker gebruik van. Als je eens een bonus van je werk krijgt of geld over hebt, los dan zo snel mogelijk je openstaande bedrag in. Zo betaal je minder rente over de gehele looptijd. Voorbeeld:

  • Kinderwagen kost 1000 euro
  • Rente is 10% per jaar
  • Looptijd is 36 maanden

Deze berekening kan je gemakkelijk zelf maken, typ ‘1000 x 1.10’ in je rekenmachine, druk drie keer op het = symbool. Als je het goed hebt gedaan kom je op een bedrag van 1331 euro in totaal uit. Dit is dus het bedrag wat je zou betalen in totaal als jij je kinderwagen koopt op afbetaling met een looptijd van 36 maanden.

Kinderwagen in termijnen betalen: de voordelen

Als het goed is weet je nu het verschil tussen een kinderwagen kopen op afbetaling met of zonder BKR registratie. Een kinderwagen is een grote uitgave waar je soms diep voor in de buidel moet tasten. Als jij binnenkort geld nodig hebt voor een andere grote aankoop, dan is het zeker een optie om de nieuwe kinderwagen in termijnen te betalen. Je hoeft namelijk niet het totaalbedrag in één keer te betalen.

kinderwagen op afbetaling

Buiten het feit dat je meer geld over houdt op de korte termijn, laat je ook nog eens zien dat je betalingsmoraal goed is (als je op tijd betaald). Hierdoor kan je in de toekomst een hoger kredietlimiet krijgen als je bijvoorbeeld meerdere aankopen in termijnen wilt betalen, zoals een iPhone of iPad.

Waar vind je kinderwagens op afbetaling

De meest voor de hand liggende plaats om kinderwagens op afbetaling te zoeken is je plaatselijke babywinkel. Er zijn veel verschillende merknamen die kinderwagens te huur aanbieden, maar het is belangrijk na te gaan welke winkels deze mogelijkheden bieden. Het is het beste om de winkel persoonlijk te bezoeken om te zien welke kinderwagen opties in je omgeving beschikbaar zijn. Je kunt ook online kijken of er websites zijn die kinderwagens op afbetaling aanbieden, vaak met een extra leveringsbijdrage. Een andere mogelijkheid om kinderwagens op afbetaling te vinden is om bij een bank te kijken. Veel banken bieden krediet, waaronder financiering voor de aankoop van kinderwagens. De tarieven variëren naargelang je kredietgeschiedenis en de bank die je kiest, dus het is belangrijk je onderzoek te doen.

nieuwe kinderwagens in winkel

Waar moet je op letten als je een kinderwagen op afbetaling koopt?

Als je besluit een auto op afbetaling te kopen, is het belangrijk je onderzoek te doen en een auto te vinden die een lage rentevoet en betaalbare maandelijkse betalingen biedt. Behalve de rentevoet en de maandelijkse betalingen zul je ook willen nagaan wat de totale prijs zal zijn als je klaar bent met betalen voor de kinderwagen. Als je de kinderwagen over een lange periode moet afbetalen, kunnen de maandelijkse betalingen onbetaalbaar zijn voor je budget. Kenmerken van de kinderwagen waar je op moet letten als je een afbetalingskinderwagen koopt zijn de materiaalsoort en als de kinderwagen opvouwbaar is. Je zult een kinderwagen willen vinden die gemakkelijk te manoeuvreren is en nog jaren meegaat. Een andere eigenschap waar je naar moet zoeken is een grote opbergruimte onder de kinderwagen. Je zult willen dat alle benodigdheden van je baby, inclusief een luierzak, onder de kinderwagen passen.

 

Tips voor betalen in termijnen

Overweeg je om een kinderwagen in termijnen te betalen, dan is het belangrijk dat je zeker weet dat je je de betalingen redelijkerwijs kunt veroorloven. Er zijn twee factoren waarmee je rekening moet houden om te bepalen of je het je kunt veroorloven een kinderwagen in termijnen te betalen: je inkomen en je schuldenlast.

Als je je kinderwagen termijnen tijdig kunt afbetalen en nog steeds genoeg geld hebt om je dagelijkse leven te leiden, dan kun je je de betalingen waarschijnlijk wel veroorloven.

kinderwagen zonder bkr registratie

Als je echter moeite hebt om je betalingen op tijd te doen of regelmatig achterstand oploopt, kun je overwegen een kinderwagen in termijnen te kopen. Het is ook belangrijk om goed krediet te houden als je een voorwerp op afbetaling koopt. Dit betekent dat je je betalingen op tijd betaalt en je saldo op je creditcard laag houdt. Voor elke afbetaling van een kinderwagen die je doet, zorg je ervoor dat je die bij je plaatselijke kredietbureau registreert. Dit houdt je kredietrapport schoon en laat geldschieters zien dat je verantwoord betalingen op tijd kunt doen.

Bij welke webwinkels kan ik een kinderwagen in termijnen betalen?

Wij hebben alle webwinkels waar je je nieuwe kinderwagen gespreid kan betalen op een rijtje gezet. Bij al de onderstaande webwinkels kun je op je gemak een kinderwagen uitzoeken die aan jou en je kind zijn of haar eisen voldoet. Zodra je de keuze hebt gemaakt kies je bij het afrekenen voor ‘Spraypay’, ‘In3’ of ‘In termijnen betalen’. We hebben een aantal betaalmethodes achter elkaar gezet, omdat het per webshop verschilt via welke betaalprovider zij in termijnen aanbieden. Je kan wel makkelijk zien in onderstaand overzicht welke betaalprovider bij de webshop hoort. 

Kooptips bij het kopen van een kinderwagen

Kan je niet kiezen tussen een aantal modellen? Het kan soms lastig zijn om de juiste kinderwagen te kopen, er is namelijk zoveel keuze. Check de video hieronder van de Consumentenbond voor kooptips voor het kopen van een kinderwagen;

kooptips bij het kopen van een kinderwagen

Laatste woorden.

Een kinderwagen kopen is een grote stap in je nieuwe ouderschap, en je kunt overweldigd zijn door alle keuzes die er zijn. Als je een krap budget hebt en een kinderwagen in termijnen moet kopen, wil je een kinderwagen merk vinden dat deze optie biedt. Zorg ervoor dat je je onderzoek doet en een kinderwagen merk vindt dat lage rentes en betaalbare maandelijkse betalingen biedt, zodat je je krediet schoon kunt houden.