De beste manier om voor je iPhone te betalen in 2022 – een complete gids

wehkamp cadeaukaart

Alle mogelijkheden in één overzicht om je nieuwe iPhone in termijnen te betalen in 2022!

Is je huidige iPhone kapot of ben je toe aan een nieuwe? Een iPhone kan een flinke hap uit je portemonnee nemen gezien de prijzen van de toestellen. Het is logisch dat je prijs van een iPhone liever niet in één keer wilt betalen, gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je iPhone in termijnen te betalen. We leggen in dit artikel waaruit jouw mogelijkheden bestaan, waar je op moet letten, wat de ‘kleine lettertjes’ zijn als je een iPhone in termijnen gaat betalen en tot slot hebben we de (web)winkels opgezocht waar gespreid betalen mogelijk is. Of ga je liever voor een Apple Watch?

Als je overweegt een iPhone te kopen en je hebt niet veel geld, dan is het misschien verstandig na te denken over hoe je je iPhone gaat betalen. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om betalen voor je iPhone, maar wat is de beste manier? Als je de beste deal wilt krijgen en op lange termijn geld wilt besparen, zijn er een paar dingen die je moet weten. Of je het je kunt veroorloven nu veel geld uit te geven of niet is iets wat alleen jij zult weten. Maar wat we allemaal moeten overwegen is of we het ons kunnen veroorloven de komende jaren maandelijkse betalingen te doen. Zo niet, dan moeten we een andere manier vinden.

Is het verstandig om mijn nieuwe iPhone achteraf te betalen?

Is het verstandig om mijn nieuwe iPhone achteraf te betalen?

Voor veel mensen is een iPhone ondertussen een belangrijk onderdeel geworden van hun dagelijkse leven ofwel ook een primaire levensbehoefte. Daarnaast is voor veel mensen een iPhone ook een dure aankoop waar normaliter meerdere maanden moet voor worden gespaard. Aangezien de iPhone onmisbaar is in het dagelijkse leven kan het zijn dat je de iPhone snel nodig hebt omdat je huidige kapot is gegaan. Indien je liever het bedrag niet  in één keer wil betalen of niet kan betalen, biedt je iPhone in termijnen betalen zeker een goede oplossing.

Financieel gezien hoeft het kopen van een nieuwe iPhone op afbetaling niet altijd negatief te zijn. Als jij namelijk netjes jouw termijnen betaald is er niets aan de hand, er gaan pas problemen ontstaan als jij drie termijnen niet betaald. Je moet vooraf dus goed nadenken of je een betalingsverplichting aan wilt gaan en of je de termijnen financieel kunt dragen elke maand. Of het dus verstandig is om een iPhone in termijnen betalen hangt ook redelijk van jezelf af.

iPhone op krediet

Waarom zou je betalen voor je iPhone?

Er zijn een paar redenen waarom je voor je iPhone moet betalen. Ten eerste kun je geen iPhone met korting of een opgeknapt model op krediet kopen. Je moet ook ouder dan 18 zijn om een contract te tekenen, dus tieners kunnen beter naar andere opties kijken. Maar er zijn belangrijkere redenen waarom je voor je iPhone moet betalen:

  • Als je je iPhone niet betaalt, kun je voor de rechter gedaagd worden. Als je je rekeningen niet betaalt, kun je je huis en bezittingen kwijtraken. 
  • Als je je iPhone niet betaalt, kan je kredietwaardigheid aangetast worden. Dit betekent dat het langer kan duren voor je een hypotheek kunt krijgen.
  • Als je niet voor je iPhone betaalt en er een verzekering op hebt, kan de verzekeringsmaatschappij weigeren uit te betalen als de telefoon stuk gaat of gestolen wordt. Als je niet voor je iPhone betaalt en er gaat iets mis, kun je juridische stappen van je provider verwachten.

Wat zijn je inkomsten?

Het is belangrijk en voor veel webwinkels essentieel dat jij een vast inkomen hebt, dit kan uit loondienst of uit je onderneming komen. Het fijne van gespreid betalen is dat jij over het algemeen zelf de termijnen kunt instellen die je zelf prettig vindt, maar let op! Hoe langer de termijn, hoe meer rente je betaald. Hoe sneller jij je iPhone aflost, hoe minder rente je betaald. Het is dus goed om vooraf te kijken wat jij maandelijks zou kunnen missen van je vaste inkomen, je wilt namelijk zo min mogelijk rente betalen over het openstaande bedrag.

nieuwe iPhone kopen

Hoe werkt in termijnen betalen met een iPhone?

Over het algemeen is de werkwijze bij veel webwinkels hetzelfde, je selecteert de gewenste iPhone die je wilt hebben, je vult je gegevens in zoals je dat normaal ook doet en selecteert bij de betalingsmethode voor ‘gespreid betalen’, ‘in termijnen betalen’ of betalen met ‘in3’. De eerste twee betalingsmethoden wijzen zich vanzelf, soms kunnen er nog aanvullende gegevens worden gevraagd of soms moet je een verificatie doen via iDEAL en 1 eurocent betalen. Dit wordt gedaan zodat de webwinkel kan verifiëren of jij echt de persoon bent die je zegt.

iPhone in termijnen betalen zonder bkr

Over het algemeen krijg je als jij jouw iPhone in termijnen gaat betalen een positieve BKR registratie, het is namelijk wettelijk verplicht dat alle kredieten boven de 250 euro geregistreerd worden bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Een positieve BKR registratie is helemaal niet slecht of nadelig wat vaak wordt gedacht, sterker nog, het toont alleen maar een goed betaalmoraal. 

Mocht je nou toch niet graag een BKR registratie willen, dan is er een mogelijkheid om jouw iPhone te betalen met de betaalmethode ‘In3’. Bij deze betaalmethode krijg je namelijk geen BKR registratie en betaal je ook nog eens geen rente, klinkt goed toch? De eerste termijn betaal je direct via iDEAL, de andere twee termijnen betaal je binnen een periode van 60 dagen. Als jij dit financieel kan dragen, is dit de beste optie als jij toch deels je iPhone in termijnen wilt betalen.

iPhone bij betaalbaas.nl

iPhone in 3 termijnen betalen

Het is dus zeker mogelijk om je iPhone in drie termijnen te betalen via de betaalmethode In3. Het enige nadeel is dat niet alle webwinkels deze betaalmogelijkheid aanbieden, dit komt omdat deze betaalmethode extra geld kost voor de webwinkel. Daarnaast moet je dus de eerste termijn direct voldoen van het totaalbedrag. Houdt er rekening mee dat er van de drie termijnen nog twee overblijven, deze moet je wel binnen 60 dagen kunnen voldoen. 

iPhone in 24 termijnen betalen zonder BKR registratie

Deze optie is interessant als je een groot deel van het toestel direct kunt betalen en de overige 240 euro van het totaalbedrag in 24 termijnen wilt betalen. Deze ‘afbetaling constructie’ is mogelijk bij elke telecomprovider zoals Vodafone of KPN. Deze constructie gaat ook vaak gepaard met het afsluiten van een abonnemen. Rekenvoorbeeld: je nieuwe iPhone kost 1000  euro, 760 euro betaal je eenmalig en de overige 240 euro betaal je in 24 termijnen, ofwel 10 euro extra per maand bovenop je abonnement. 

Welke iPhone modellen kan ik in termijnen betalen?

In principe kan je elk iPhone model op afbetaling kopen bij veel webwinkels. Het is alleen zo dat niet alle modellen iPhones overal worden verkocht, vaak is er een beperkt aanbod. We hebben daarom hieronder per model de beschikbare webwinkels voor je op een rijtje gezet waar je het toestel in termijnen kan betalen. Liever een iPad in termijnen betalen?

Hoeveel kost het?

De iPhone is een smartphone met een hoog prijskaartje. Het goedkoopste model dat je kunt kopen is de iPhone 7, die 449 euro kost. De iPhone 8 kost 599 euro en de top-of-the-line iPhone X kost meer dan 1000 euro. De iPhone SE kost 349 euro en de budget iPhone 6s kost 549 euro.

iPhone in termijnen betalen via betaalbaas.nl

Afhankelijk van het model dat je kiest, kun je tot 149 euro betalen. Als je de iPhone op krediet wilt kopen, betaal je waarschijnlijk ongeveer 35 euro per week. Je kunt ook aanbiedingen vinden waarbij je 19 euro per week betaalt, maar die zijn meestal hoger.

Wat is de beste manier om voor je iPhone te betalen?

Als je genoeg geld hebt om je iPhone meteen te betalen, is dat mooi. Zo niet, dan moet je een andere manier vinden om voor je iPhone te betalen. Er zijn een paar verschillende manieren om voor je iPhone te betalen.

Koop op afbetaling

Als je niet genoeg geld hebt om je nieuwe iPhone vooruit te betalen, of als je een nieuwe telefoon nodig hebt maar niet genoeg geld hebt om er een te kopen, dan is kopen op afbetaling de beste optie. 

Koop een tweedehands iPhone

Als je niet genoeg geld hebt om een nieuwe iPhone te kopen, kun je een tweedehands telefoon kopen. Dit is een prima optie als je niet van tevoren veel geld wilt betalen. 

Neem een creditcard

Creditcardmaatschappijen bieden hun klanten graag financieringsmogelijkheden in huis. Als je een nieuwe iPhone wilt kopen met een creditcard, kun je meestal een hogere limiet krijgen als je het bedrijf laat weten dat je een nieuwe iPhone of een ander duur product wilt kopen.

Bekijk al je opties voordat je beslist.

Het is belangrijk dat je alle verschillende opties bekijkt voor je beslist hoe je voor je iPhone gaat betalen. Als je vooruit kunt betalen, is dat geweldig. Maar als dat niet kan, moet je een andere manier vinden. Je kunt de beste iPhone aanbiedingen online vergelijken om te zien wat er beschikbaar is. Let er bij het vergelijken van de beste iPhone aanbiedingen op dat je de totale kosten van de telefoon vergelijkt, inclusief eventuele financieringsmogelijkheden. Bezoek apple.com/iphone om meer te weten te komen over de verschillende manieren om je iPhone te betalen.

iPhone 11 kopen op afbetaling 

De iPhone 11 is een van de nieuwste toestellen, hierdoor is ook de prijs een stuk hoger dan bijvoorbeeld de iPhone 7 of 8. Of je nou de iPhone 11 of de iPhone 11 Pro Max wilt kopen, bij Wehkamp en Mediamarkt hebben ze beide toestellen en je kan daar in termijnen betalen. Bij beide webwinkels kan je zelf de looptijd bepalen en kan je tussentijds boetevrij aflossen.  

iPhone X/10 kopen op afbetaling

De iPhone X of ook wel de iPhone 10 bestaat al een tijdje en is daardoor niet minder populair. Het was namelijk de eerste iPhone met ‘face-id’ en een uitstekende camera. Toch kent de iPhone X een aantal varianten zoals de iPhone XS en de iPhone XR. Alle drie de varianten zijn te koop bij Wehkamp en Mediamarkt, ook deze toestellen kan je in termijnen betalen.

iPhone 8 op afbetaling

Zoek je een iets ouder toestel die wat minder gevoelig is voor schermbarsten en ook helemaal prima is? Ga dan voor de iPhone 8 of de iPhone 8 plus. De iPhone 8 is echter niet meer nieuw te koop bij webwinkels zoals Wehkamp en Mediamarkt, wel kan je refurbished toestellen vinden voor een goede prijs die gemiddeld rond de 179 euro ligt. Bij onze partner Leapp kan je dit toestel al kopen voor 179 euro en gespreid betalen via Klarna.

iPhone achteraf betalen

iPhone 7 op afbetaling 

De iPhone is een uitstekend toestel die goed zijn waarde behoud en onverwoestbaar is. Ook heb je bij dit model een standaard model en een ‘plus’ model genaamd de iPhone 7 en iPhone 7 plus. De plus is net een tikkeltje groter dan de normale 7. Bij de grotere webwinkels is dit toestel niet meer te koop, maar bij onze partner Leapp kan je een iPhone 7 al vanaf 149 euro bestellen en kan je met Klarna dit toestel gespreid betalen!

Bij welke webwinkels kan ik mijn iPhone in termijnen betalen?

Hieronder vind je een overzicht van alle (webwinkels) waar jij je nieuwe iPhone in termijnen kunt betalen, je hoeft dus alleen nog maar het model iPhone te kiezen die bij je past. Bij elke webshop staan ook de bijzonderheden en mogelijkheden omtrent de ‘gespreid betalen constructie’, waardoor het lekker overzichtelijk blijft. Makkelijk toch? 

Conclusie.

Dit is dus de beste manier om je iPhone te betalen. Als je het je niet kunt veroorloven vooruit te betalen, bekijk dan de verschillende beschikbare financieringsmogelijkheden. Of als je een tweedehands telefoon wilt kopen, kun je een creditcard gebruiken om hem te kopen. Het is altijd het beste om de verschillende mogelijkheden te vergelijken voor je beslist welke weg te kiezen.