Je nieuwe Boxspring in termijnen betalen zonder BKR? Dit zijn je mogelijkheden in 2022!

gespreid betaalmethode

Een gloednieuwe boxspring kan een behoorlijke investering kan zijn. Het bedrag dat je voor het bed betaalt is relatief hoog, al staat daar natuurlijk wel een comfortabele nachtrust tegenover. Wat je precies voor een boxspring betaalt ligt aan het type en het merk waar jij naar op zoek bent. Om de kosten wat toegankelijker te maken kun je tegenwoordig je nieuwe boxspring in termijnen betalen. 

Met het betalen in termijnen spreid je de kosten over een langere periode, waardoor je niet in één keer een hoog bedrag hoeft te betalen. Zo hoef je je minder zorgen te maken over de kosten en kun je toch genieten van je nieuwe boxspring.

Je nieuwe boxspring in termijnen betalen zonder BKR?

Wist je dat boxsprings niet alleen een cruciaal onderdeel van je bed zijn, maar dat ze ook duur zijn? Als je bij je plaatselijke matrassenwinkel een nieuwe bed- en matrassenset aan het kopen bent, is het eerste wat je waarschijnlijk opvalt hoeveel de boxspring kost. Typisch is dat de totale kosten van een nieuw bed- en matrassenset tussen de 700 en 2000 euro liggen, afhankelijk van het merk en de gebruikte materialen. 

afschrijvingen zichtbaar

En terwijl de meeste mensen er geen twee keer over nadenken om zoveel geld aan hun matras uit te geven, kunnen ze aarzelen om in een nieuwe boxspring te investeren. Wat is een boxspring? Een boxspring – ook bekend als bedframe of fundering – is een ander essentieel meubelstuk voor je slaapkamer. Hij ondersteunt niet alleen je matras zodat die langer meegaat, maar dient ook als een extra laag tussen jou en de vloer. Een boxspring werkt op dezelfde manier als de veren in een auto door steun te bieden door de spiraal op spanning te brengen. 

Omdat dit artikel zich richt op het kopen van een nieuwe boxspring op krediet zonder BKR (of een andere lening verstrekker wat dat betreft), gaan we niet in detail over welke soorten boxsprings er zijn of welke voor jou persoonlijk het beste is. Blijf echter lezen om meer te weten te komen over de financieringsmogelijkheden bij het kopen van een boxspring!

Een bed in termijnen betalen

Je kunt een bed kopen op afbetaling als je niet in één keer het volledige bedrag wilt betalen. Het product dat je zou willen kopen krijg je meteen, maar de betaling wordt verspreid over een langere periode. Het aanschafbedrag wordt daarbij opgedeeld in meerdere kleinere bedragen, die ook wel termijnbedragen worden genoemd. In de meeste gevallen betaal je de termijnbedragen op maandelijkse basis. 

boxsprings maatvoeringen

Na het samenstellen van je nieuwe boxspring kan je zelf kiezen in hoeveel termijnen jij je nieuwe bed terug wil betalen. Hetgeen je per termijn gaat betalen hangt af van meerdere factoren. Je kunt onder andere denken aan de kosten van het bed, de totale periode dat je gaat aflossen en de rente. De kosten van een bed verschillen per type. Of je nu kiest voor een boxspring met tv lift of een elektrische boxspring, er zijn onderlinge verschillen die de hoogte van het bedrag kunnen beïnvloeden. Hoe luxer de uitvoering van je bed, hoe hoger het totaalbedrag zal zijn.

Vaak betaal je per termijnbedrag een bepaald percentage aan rente. Dat percentage verschilt en kan erg laag zijn. Soms kun je zelfs terecht voor een bed op afbetaling zonder rente. In totaal betaal je bij afbetaling vaak wel meer voor een boxspring dan dat je zou doen als je het bed in één keer aanschaft. Je kan wel in veel gevallen tussentijds aflossen op het openstaande bedrag, we adviseren je dit ook om zeker te doen. Hoe lager je openstaande bedrag is, hoe minder rente je betaald over de looptijd. 

Betalen van bed in termijnen met BKR

Als je ervoor kiest je boxspring te financieren met BKR – de grootste aanbieder van consumentenkrediet in Nederland – kun je hem in termijnen betalen. Dit betekent dat je je boxspring in de loop van de tijd kunt kopen, waardoor hij gemakkelijker in je budget past. BKR biedt verschillende vormen van financiering, zodat je de optie kunt kiezen die het beste bij je situatie past. Als je bijvoorbeeld van plan bent een boxspring als cadeau te kopen, kun je het beste kiezen voor een langere termijn, zodat de persoon in kwestie het in de loop van de tijd kan afbetalen. Of, als je aan het sparen bent voor een nieuw bed, kun je een kortere termijn kiezen om je maandelijkse betaling te verlagen.

Betaling in termijnen zonder BKR

Als je besluit je nieuwe boxspring niet met BKR te financieren, kun je in aanmerking komen voor een afbetalingsplan bij je plaatselijke matrassenwinkel. De voorwaarden van elk plan zullen van winkel tot winkel verschillen, dus vraag zeker naar de beschikbare betalingsmogelijkheden. In het algemeen bieden matrassenwinkels drie soorten betalingsplannen aan:

  •  Een eenmalig betalingsplan, waarbij je de volledige kosten van de boxspring vooraf moet betalen;
  • Een afbetalingsplan, waarbij je een gedeeltelijke aanbetaling moet doen en een reeks kleinere betalingen gedurende de rest van het contract;
  • Een meerperiodig betalingsplan, waarbij je de kosten van de boxspring in maandelijkse termijnen over een bepaalde periode moet betalen.

Krijg ik een BKR registratie als ik een bed koop in termijnen?

In principe mag iedereen boven de 18 jaar een boxspring kopen op afbetaling indien degene beschikt over een eigen Nederlandse bankrekening. Waar wel naar kan worden gekeken is de BKR registratie. BKR staat voor Bureau Kredietregistratie. Bij dit bureau worden de leningen die je aangaat boven de 250 euro geregistreerd. Op het moment dat ergens een nieuwe lening aan wilt gaan, hebben de toekomstige kredietverstrekkers de mogelijkheid om je kredietgegevens in te zien. Op grond daarvan kan worden bepaald of de nieuwe lening wordt goedgekeurd of niet. Als je nieuwe bed dus 250 euro of meer is, wat aannemelijk is, krijg je dus een positieve BKR registratie.

complete boxspring bed in termijnen

Wat wordt er geregistreerd bij het BKR?

Niet alle leningen worden geregistreerd. Dit is alleen het geval als je doet aan private lease, rood kunt staan bij je bankrekening, in het bezit bent van een creditcard, doet aan uitgestelde betaling, een doorlopend krediet hebt, een persoonlijke lening hebt of een abonnement hebt met smartphone die meer dan 250 euro waard is. Er zijn specifieke eisen aan de leningen die wel en niet worden geregistreerd. 

Als alle leningen probleemloos verlopen, is er sprake van een positieve registratie. Bij een positieve registratie geldt dat de afbetalingen naar verloop van tijd niet meer meetellen als je ze volledig hebt voldaan, na 5 jaar verdwijnen namelijk de positieve registraties. Bij de meeste mensen werkt een BKR registratie juist in hun voordeel. Het merendeel van de leningen wordt tijdig en volgens de afspraak afbetaald, waardoor toekomstige kredietverstrekkers aanvragen eerder goed zullen keuren. 

gespreid betalen bed in termijnen

Boxspring in (drie) termijnen betalen zonder BKR registratie

Wat bij het kopen van een boxspring in termijnen vaak mogelijk is, is het betalen zonder BKR registratie. In dit geval wordt de lening die je aansluit niet bij BKR geregistreerd. Het kan wel zijn dat de kredietverstrekker een BKR check uitvoert om na te gaan of je de lening krijgt. Zo heb kun je toch die mooie boxspring zonder een bkr registratie kopen.

Boxspring in 3 termijnen betalen

Wil je het liefst helemaal geen BKR registratie en rente betalen voor een nieuw bed? Kies dan voor de optie ‘in3’. De naam zegt het al, hierbij kun je de boxspring in 3 termijnen betalen. Dit is een nieuwe bekende betaalmethode waar veel consumenten gebruik van maken. In tegenstelling tot andere betalingsmogelijkheden, is het aantal termijnen wel veel kleiner. Op die manier betaal je per termijn relatief wat meer, maar zit je niet voor een langere tijd aan het afbetalen vast en heb je geen BKR. De webwinkels die deze betaalmethode aanbieden vind je hieronder:

Merken waarbij je je boxspring in termijnen kunt betalen

Ga je een boxspring bij een bekend merk kopen? Ook dan heb je opties om voor een boxspring op afbetaling te gaan. Bij Beter Bed en Auping is dat als volgt geregeld:

Beter Bed 

Beter Bed is een van de meest bekende merken in de wereld van de boxsprings. Bij het merk kun je al sinds 1983 terecht voor van alles voor een goede nachtrust. Van beddengoed tot matrassen en van bedbodems tot boxsprings, voor iedereen zit er wel iets naar wens tussen. Met die gedachte wordt het ook in het kader van financiën bij Beter Bed voor meer mensen mogelijk gemaakt om een bed te kopen. Je kan bij Beter Bed in termijnen betalen met een maximale looptijd van 60 maanden, in drie termijnen betalen zonder bkr via Klarna of zelfs je nieuwe bed leasen.

supersnelle gegevenscontrole bed in termijnen

Wil je die mooie gloednieuwe boxspring dus niet in één keer betalen? Dan kun je ervoor kiezen of om het bed in termijnen te betalen of te leasen. Op die manier kun je toch genieten van optimaal slaapcomfort van hoge kwaliteit, ook al betaal je de boxspring niet in een keer helemaal af. Geen grote investering dus en wel een heerlijke nachtrust. Het leasen van een boxspring, werkt als volgt. De naam voor het leaseprogramma heet Leazzzy. Bij Beter Bed kun je als het ware een slaap abonnement afsluiten, waarbij je de boxspring in termijnen betaalt. 

Na het uitzoeken en samenstellen van de boxspring die je wenst te hebben, wordt de aanvraag bekeken en behandeld, bij goedkeuring wordt er een bezorgmoment ingepland. Afhankelijk van het model boxspring dat je hebt uitgekozen, betaal je een vast en laag bedrag per maand. Op voorhand wordt duidelijk afgesproken welk bedrag dat is. Hierbij kom je dus niet voor verrassingen te staan. Na zo’n 5 jaar heb je het bed in de meeste gevallen afbetaald. Het is een boxspring lease zonder bkr registratie. 

supersnelle gegevenscontrole met gespreid betalen voor bed in termijnen

Auping

Een ander bekend merk op het gebied van slapen is Auping. Bij Auping kun je terecht voor allerlei producten die bijdragen aan een comfortabele nachtrust. Kussens, hoeslakens, bedden, boxsprings, matrassen en nog veel meer. Het merk richt zich op zo veel mogelijk rust en biedt kwalitatief hoogwaardige producten aan, al vanaf het jaar 1868. Van ervaring kun je dus wel spreken. 

Aangezien niet iedereen een boxspring in één keer wil en kan betalen, kun je een Auping bed op afbetaling kopen. Een boxspring van hoge kwaliteit kan een flinke investering zijn. En om dat te financieren heb je bij Auping verschillende opties. Zo zit je niet met eenmalige hoge kosten opgescheept maar betaal je per maand een deel en verspreid je het bedrag over een langere periode. 

Kredietkaart voorwaarden

Creditcards kunnen handige hulpmiddelen zijn, maar ze zijn ook heel gemakkelijk te misbruiken. Als je je kredietkaart saldo niet elke maand afbetaalt, betaal je uiteindelijk veel meer terug dan je oorspronkelijk geleend had. En als je een lage kredietscore hebt, kan het moeilijk zijn om een nieuwe credit card goedgekeurd te krijgen. Niet alle credit card maatschappijen bieden dezelfde voorwaarden, dus is het belangrijk om rond te shoppen voor je een nieuwe credit card aanvraagt. Je kunt online verschillende aanbiedingen van creditcards vergelijken voor je er een kiest die het beste bij je past.

Mogelijkheid tot uitgestelde betaling

Als je iets in termijnen koopt, spreek je af dat je het voorwerp plus opgebouwde rente over een bepaalde periode terugbetaalt. Hoewel dit in de handel een normale en aanvaarde praktijk is, kan het voor sommige mensen een financiële last zijn. Niet iedereen heeft dezelfde financiële situatie, noch beschikt iedereen over dezelfde financiële mogelijkheden. Voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om regelmatige betalingen op tijd te doen, wat kan leiden tot achterstallige kosten en opgelopen rente. Daarom bieden sommige matrassenwinkels de mogelijkheid van uitgestelde betaling, waarbij klanten één bedrag vooraf kunnen betalen in plaats van maandelijkse betalingen. Als je voor deze optie kiest, vraag dan aan de verkoper hoe lang het zal duren om de betaling te verwerken.

Conclusie

Een boxspring is een essentieel meubelstuk voor je slaapkamer, hij geeft steun aan je matras om langer mee te gaan en dient als een extra laag tussen jou en de vloer. Een boxspring werkt op dezelfde manier als de veren in een auto door steun te geven door de spiraal op te spannen. Boxsprings worden meestal verkocht als onderdeel van een boxspring en matrassenset, en kunnen overal van 100 tot 1000 euro kosten, afhankelijk van de kwaliteit. Mocht je bij je plaatselijke matrassenwinkel aan het winkelen bent voor een nieuwe bed- en matrassenset, is het eerste wat je waarschijnlijk opgevallen is hoeveel de boxspring kost. Als je ervoor kiest je boxspring bij BKR te financieren, kun je hem in termijnen betalen. 

En wanneer je afziet van financiering van je nieuwe boxspring bij BKR, kom je misschien in aanmerking voor een afbetalingsplan bij je plaatselijke matrassenwinkel. Creditcards kunnen handige hulpmiddelen zijn, maar ze zijn ook heel gemakkelijk te misbruiken. En als je een lage kredietscore hebt, kan het moeilijk zijn om een nieuwe kredietkaart goedgekeurd te krijgen.