Apple Watch in termijnen betalen zonder rente en BKR (2022)

Indien jij je aan het oriënteren bent op de Apple Watch en deze liever niet in een keer wil betalen ben je op het juiste adres. Wij hebben alvast alle webshops voor je op een rijtje gezet waar je een Apple Watch in termijnen kan betalen. Zo ben jij binnenkort de trotse eigenaar van een van de beste smartwatches en houd je nog geld over in je portemonnee. 

Benieuwd naar je mogelijkheden om een Apple Watch in termijnen te betalen? Lees snel verder!

Met de aanschaf van een Apple Watch kun je jouw leefstijl werkelijk verrijken. De Apple Watch biedt namelijk uiteenlopende mogelijkheden, die dagelijkse bezigheden een stuk aangenamer maken. Meet jouw sportprestaties met een ingebouwde hartslagsensor, speel je favoriete muziek af van een gekoppelde playlist of bel met vrienden via de iMessage app met een verbinding tot je iPhone. Het kan echter duur zijn om technologische hoogstandjes zoals de Apple Watch in één keer te betalen. Kies er daarom voor om je nieuwe Apple Watch in termijnen te betalen. Veel webwinkels bieden de optie tot gespreid betalen. Kies echter een betaalmethode die bij jou past; ontdek hoe een positieve BKR-registratie gunstig voor je werkt en hoe dit jou de gelegenheid geeft om jouw Apple Watch in termijnen te betalen. 

De bezitters van een iPhone die op zoek zijn naar een smartwatch kunnen eigenlijk maar 1 kant op en dat is de Apple Watch. Het grote voordeel hiervan is dat de Apple Watch naadloos werkt met de iPhone en daar komt bij dat de Apple Watch tot nu toe ook wel de beste smartwatch is tot nu toe. Qua functionaliteiten en mogelijkheden verslaat de Apple Watch alle andere smartwatches op alle fronten. Zie hieronder een volledige review over de Apple Watch van Cooblue. Wil je toch wat groters van Apple en dit ook in termijnen betalen? Zie hier een compleet overzicht van de winkels waar je een Apple iPad in termijnen kan betalen

Aankoop opgenomen in BKR-register

Er zijn verschillende manieren om jouw Apple Watch gespreid te betalen. Hiervoor kun je gebruik maken van betaalmethoden als Spraypay of In3. In diverse termijnen betaal je dan een deel van het totaalbedrag en hierover wordt geen rente gerekend. Met In3 zit je zelfs niet aan een BKR-registratie vast.  Bij andere methoden, waaronder Tinka moet je echter wel rekening houden met voorwaarden voor het behoud van een positieve BKR-registratie. Zodra een krediet oploopt tot meer dan € 250,-, wordt de aankoop vermeld in het BKR-register. In het BKR-register wordt het kredietverleden gecontroleerd met oog op toekomstige grotere uitgaven, zoals een lening of hypotheekaanvraag. Als je niet tijdig je krediet voldoet, kan een negatieve registratie zo gevolgen hebben voor de kredietwaardigheid.  

Bij welke webwinkels kun je een Apple Watch gespreid betalen?

Een Apple Watch in termijnen betalen wordt mogelijk door bij de juiste webwinkel een aanschaf te doen. Veel webwinkels vermelden immers de betalingsmogelijkheden en de betalingstermijnen op hun website, waardoor direct duidelijk is of je producten gespreid kan betalen. Kies altijd voor een betaalmethode die aansluit bij jouw koopgedrag, dan profiteer je nog meer van je aankoop. Webwinkels geven klanten vaak de optie om een Apple Watch in termijnen te betalen. Voor de hand liggend zijn uiteraard winkels die gespecialiseerd zijn in consumentenelektronica. Denk hierbij aan webwinkels als MediaMarkt, Electronic Partner, Amac, Coolblue, BCC of Mobiel.nl. Ook winkels met een gevarieerd assortiment aan multimediaproducten als Wehkamp, Otto, verkopen producten als een Apple Watch op afbetaling. 

Apple Watch gespreid betalen bij MediaMarkt

Als winkelketen voor consumentenelektronica vind je hier diverse fraaie Apple-producten en kun je de Apple Watch in termijnen betalen. Hiervoor kies je bij afrekenen voor Santander Consumer Finance en klik je de optie ‘Betaal per Maand’ aan. De financiering wordt binnen 7 dagen gecontroleerd en afgehandeld. Deze betaalmethode is geschikt voor producten van € 250 tot € 4.999 euro. De mogelijkheid wordt geboden om een deel van het aankoopbedrag alvast te voldoen en ook is het mogelijk om zonder aanvullende kosten extra of eerder af te lossen. Met een niet-doorlopend goederenkrediet bepaal je zelf in hoeveel maanden je aflost. De hoogte van het maandbedrag en de rente staat hierdoor vast en geeft zekerheid over de aflossingstijd. Bovendien betaal je nooit meer dan je kunt opbrengen. Jouw aanvraag wordt getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. 

BCC: Apple Watch in termijnen betalen

In BCC-webwinkels kun je een Apple Watch in termijnen betalen. Je kiest hierbij voor Gespreid betalen met krediet. Een kredietovereenkomst wordt direct afgesloten met, sinds kort, onafhankelijk financieel dienstverlener Tinka B.V. en de limiet wordt geregistreerd bij BKR vanaf € 250,-. Het voordeel van deze veilige betaalmethode is dat je zelf kunt bepalen hoe snel je de aankoop van jouw product afbetaalt. Over het uitstaande saldo wordt een rente van 9,9% per jaar gerekend, zonder aanvullende kosten. Je logt in via Tinka en stelt zelf het maandbedrag vast op basis van standaard bedragen. Het is altijd mogelijk om aanvullend of juist eerder af te lossen, zonder dat je hier extra kosten voor maakt. De website geeft aan hoe dit proces van afbetaling via Tinka verloopt. Ook kun je hier een kredietcheck uitvoeren, dat aangeeft welk maandbedrag je financieel kunt opbrengen om overkreditering te voorkomen. 

Apple Watch in termijnen betalen bij AMAC

Webwinkel AMAC verkoopt uiteenlopende producten die op afbetaling zijn aan te schaffen. Ook je Apple Watch in termijnen betalen behoort tot de mogelijkheden. Er worden verschillende termijnen gehanteerd, waarin gespreid een aankoop kan worden afbetaald. Als je de kosten voor jouw nieuwe iPhone, Mac of Apple Watch niet direct in één keer kunt opbrengen, kies dan voor de betaaloptie ‘betaal in termijnen’ tijdens het afrekenen. Een bedrag tot € 999,- kun je betalen in 24, 38 of 48 maanden. Als je kiest voor een duurder apparaat, dan zul je het restbedrag direct in de winkel moeten betalen. Het overige bedrag tot € 999,- kan dan in een zelfgekozen termijn gespreid worden betaald. Je weet zo precies waar je aan toe bent en ontvangt bovendien een aangename korting wanneer je een oud Apple-toestel inruilt. 

Apple Watch in drie termijnen bij Electronic Partner

Electronic Partner is een winkelketen op gebied van groot elektronica en witgoed. Het is mogelijk om de producten die je wilt aanschaffen in diverse termijnen te voldoen. Ook een Apple Watch in termijnen betalen is hier mogelijk, waarbij je via In3 je aankoop in drie gelijke termijnen betaalt. Om er zeker van te zijn dat je in aanmerking komt voor deze betaalmethode, wordt je aanvraag eerst gecontroleerd. Zodra hier groen licht voor is gegeven, betaal je via iDeal de eerste termijn, waarna je maandelijks een bepaald bedrag voldoet om de aankoop af te ronden. Aangezien er via In3 geen sprake is van een lening, wordt er geen BKR-registratie genoteerd. Je kunt aankopen via In3 afbetalen voor producten met een minimaal orderbedrag van € 200,- tot maximaal € 3000,-. Controleer op de productpagina of het product dat je wilt aanschaffen ondersteund wordt door de betaalmethode met In3, zodat je gespreid kunt betalen.

Apple Watch kopen in termijnen bij Wehkamp

Ook bij een online webwinkel als Wehkamp kun je een Apple Watch in termijnen betalen. Verschillende modellen van de Apple Watch zijn bij deze webwinkel verkrijgbaar en kan je je nieuwe smartwatch gespreid betalen. Schaf jouw smartwatch aan en betaal in termijnen van 3 maanden tegen 0% rente. Kies je ook na deze periode voor gespreid betalen met krediet, dan wordt een rente van 9,9% in rekening gebracht. Je sluit dan een overeenkomst af met Tinka B.V. waardoor de limiet van je kredietovereenkomst een BKR-registratie krijgt bij een bedrag vanaf € 250,-. Via de Tinka-app of Mijn Wehkamp kun je dit bedrag aanpassen. Over het openstaande saldo betaal je rente, echter is het ook mogelijk om, zonder aanvullende kosten, eerder af te lossen. 

Koopadvies bij afbetaling Apple Watch

Om een Apple Watch in termijnen te betalen en dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen, moet  je je bewust zijn van eventuele voor- of nadelen van kopen op afbetaling. Je wilt immers niet in problemen te komen door een onverwachte negatieve BKR-registratie, Als je over voldoende saldo beschikt, blijft het verstandig om je nieuwe Apple Watch in één keer te betalen. Hiermee voorkom je een mogelijke BKR-registratie en blijft je kredietwaardigheid ongemoeid. Wanneer je er echter zeker van bent dat je de betalingen in termijnen zorgvuldig kunt voldoen, dan is deze betaalmethode uiteraard een waardevolle optie. Je ontvangt het product direct, echter betaal je in verschillende termijnen het volledige aankoopbedrag af. De betaalmethode bepaalt of de hoogte van de rente en of er een melding volgt bij het BKR-register. Zolang je de voorwaarden aanhoudt en tijdig afbetaalt, vervalt deze registratie vaak na voltooiing van betaling.  

FAQ’s over gespreid betalen

Gespreid betalen kan wenselijk lijken bij een duurdere aankoop. Feit is echter wel dat een dergelijke betaalmethode bedachtzaamheid vraagt. Om in aanmerking te komen voor afbetaling in termijnen van producten als een Apple Watch, wordt eerst gekeken of je dit financieel kunt opbrengen. Zodra er goedkeuring volgt, kun je vaak zelf de termijn en het maandbedrag instellen en weet je direct hoe lang je nodig hebt om jouw Apple Watch volledig af te betalen. Een ander feit is dat er vaak rente wordt gerekend, aangezien het bedrag niet direct in volledigheid is voldaan. Je betaalt uiteindelijk dus meer voor eenzelfde product, vandaar dat sparen voor betaling ineen voordeliger kan zijn. Een termijnbetaling wordt doorgaans geregistreerd in het BKR-register waar je kredietverleden wordt gecontroleerd. 

Conclusie over afbetaling Apple Watch

Een Apple Watch in termijnen betalen kan verstandig zijn. Als je niet direct genoeg geld hebt om een nieuwe Apple Watch of ander elektronisch product zoals een iPhone aan te schaffen, geeft dit immers ruimte tot aankoop. Het is daarbij wel verstandig om zorgvuldig te achterhalen of een afbetaling werkelijk bij je past en of je de risico’s van een BKR- registratie wilt overwegen. Er wordt uitgebreid getoetst of en voor welk bedrag je een betaling in termijnen financieel kunt dragen, echter kan het ook lonen om zelf voor het aankoopbedrag te sparen. Zo voorkom je het moeten betalen van rente over de aankoopsom en wordt er geen melding gedaan in het BKR-register. Bij veel online webwinkels vind je uitgebreide informatie over verschillende betaalmethodes, zodat je een goede overweging kunt maken voordat je tot gespreid betalen over gaat.