Nieuwe Apple Watch in termijnen betalen zonder rente en BKR (2022)

Ben je op zoek naar een Apple Watch in termijnen betalen en betaal je die liever niet in één keer, dan ben je helemaal aan het juiste adres. Hier vind je een lijst van alle online winkels waar je je Apple Watch in termijnen betalen kunt. Zo ben je binnenkort de trotse bezitter van één van de beste smartwatches en blijft er toch nog wat zakgeld in je portemonnee over. 

Benieuwd naar de Apple Watch op afbetaling? Lees snel verder!

Met de aankoop van een Apple Watch verrijk je je lifestyle daadwerkelijk. De Apple Watch biedt allerlei functies die alledaagse activiteiten aangenamer maken. Zo kun je je sportprestaties meten met een ingebouwde hartslagsensor, je favoriete muziek afspelen uit een gekoppelde afspeellijst of vrienden bellen via de iMessage app die met je iPhone verbonden is. Nu komen al die technologische hoogstandjes zoals de Apple Watch wel duur uit, en zeker als je alles in een keer betaalt. Daarom kun je ervoor kiezen om je Apple product in termijnen te betalen. Veel webshops bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Kies zelf een betaalmethode die bij je past; ontdek hoe een positieve BKR registratie in je voordeel werkt en hoe dit je de mogelijkheid biedt om je Apple Watch in termijnen betalen

apple watch op afbetaling, achteraf betalen
Apple Watch in termijnen betalen

Gebruikers van een iPhone die op zoek zijn naar een smartwatch kunnen eigenlijk maar 1 kant op en dat is de Apple Watch. Het grote voordeel is dat de Apple Watch naadloos samenwerkt met de iPhone en bovendien is de Apple Watch de beste smartwatch tot nu toe. Naar functionaliteit en mogelijkheden toe verslaat de Apple Watch alle andere smartwatches op alle fronten. Zie hieronder voor een volledige review van de Apple Watch van Coolblue. Wil je iets groters van Apple en het op afbetaling kopen?

Bekijk hier een complete lijst van winkels waar je een Apple iPad in termijnen kan betalen.

Aankoop opgenomen in BKR-register

Om je Apple Watch op afbetaling te vereffenen zijn er verschillende manieren. Je kunt betaalmethoden gebruiken zoals Spraypay of In3. In verschillende termijnen betaal je een deel van het totale bedrag en er wordt geen rente berekend. Met In3 ben je zelfs niet gebonden aan een BKR registratie.  Bij andere methoden, waaronder Tinka, moet je echter rekening houden met de voorwaarden voor het behouden van een positieve BKR registratie. Zodra een krediet oploopt tot meer dan € 250, wordt de aankoop in het BKR-register ingeschreven. In het BKR register wordt de kredietgeschiedenis gecontroleerd om toekomstige grotere uitgaven, zoals een lening of hypotheekaanvraag.

Een negatieve vermelding kan je kredietscore beïnvloeden als je je afbetaling niet op tijd uitvoert. 

Bij welke webwinkels kun je een Apple Watch op afbetaling kopen?

Een Apple Watch in termijnen betalen wordt mogelijk door bij de juiste webwinkel een aanschaf te doen. Veel webwinkels vermelden namelijk de betalingsmogelijkheden en de betalingstermijnen op hun website, waardoor direct duidelijk is of je producten gespreid kan betalen. Kies altijd voor een betaalmethode die aansluit bij jouw koopgedrag, dan profiteer je nog meer van je aankoop. Webwinkels geven klanten vaak de optie om een Apple Watch in termijnen te betalen. Voor de hand liggend zijn uiteraard winkels die gespecialiseerd zijn in consumentenelektronica. Denk hierbij aan webwinkels als MediaMarkt, Electronic Partner, Amac, Coolblue, BCC of Mobiel.nl. Ook winkels met een gevarieerd assortiment aan multimediaproducten als Wehkamp, Otto, verkopen producten als een Apple Watch op afbetaling. 

Apple Watch gespreid betalen bij MediaMarkt

Bij MediaMarkt kies je bij het afrekenen Santander Consumer Finance en klik je op de optie ‘Betaal per Maand‘.

Ontvang vandaag nog je Apple Watch op afbetaling via Klarna bij Expert!

De financiering wordt gecontroleerd en binnen 7 dagen verrekend. Deze betaalmethode is geschikt voor producten van € 250 tot € 4999.

Daarbij wordt de mogelijkheid geboden om een deel van de aankoopprijs vooruit te betalen en is het ook mogelijk om extra of eerder af te lossen zonder extra kosten. Met een langlopende goederenlening bepaal je hoeveel maanden je wilt aflossen. Het bedrag van de maandelijkse betaling en de rente ligt dus vast en geeft zekerheid over de aflossingsperiode. Bovendien betaal je nooit meer dan je je kunt veroorloven. Je aanvraag wordt beoordeeld door het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

BCC: Apple Watch in termijnen betalen

In BCC-webwinkels kun je een Apple Watch op afbetaling betalen. Je kiest hierbij voor Gespreid betalen met krediet. Een kredietovereenkomst wordt direct afgesloten met, sinds kort, onafhankelijk financieel dienstverlener Tinka B.V. en de limiet wordt geregistreerd bij BKR vanaf € 250,-. Het voordeel van deze veilige betaalmethode is dat je zelf kunt bepalen hoe snel je de aankoop van jouw product afbetaalt. Over het uitstaande saldo wordt een rente van 9,9% per jaar gerekend, zonder aanvullende kosten.

Je logt in via Tinka en stelt zelf het maandbedrag vast op basis van standaard bedragen. Het is altijd mogelijk om aanvullend of juist eerder af te lossen, zonder dat je hier extra kosten voor maakt. De website geeft aan hoe dit proces van afbetaling via Tinka verloopt. Ook kun je hier een kredietcheck uitvoeren dat aangeeft welk maandbedrag je financieel kunt opbrengen om overkreditering te voorkomen. 

Apple Watch in termijnen betalen bij AMAC

Webwinkel AMAC verkoopt uiteenlopende producten die op afbetaling zijn aan te schaffen. Ook je Apple Watch in termijnen betalen behoort tot de mogelijkheden. Er worden verschillende termijnen gehanteerd, waarin gespreid een aankoop kan worden afbetaald. Als je de kosten voor jouw nieuwe iPhone, Mac of Apple Watch niet direct in één keer kunt opbrengen, kies dan voor de betaaloptie ‘betaal in termijnen’ tijdens het afrekenen. Een bedrag tot € 999,- kun je betalen in 24, 38 of 48 maanden. Als je kiest voor een duurder apparaat, dan zul je het restbedrag direct in de winkel moeten betalen. Het overige bedrag tot € 999,- kan dan in een zelfgekozen termijn gespreid worden betaald. Je weet zo precies waar je aan toe bent en ontvangt bovendien een aangename korting wanneer je een oud Apple-toestel inruilt. 

Betaal je nieuwe Apple Watch in termijnen via Klarna bij Expert!

Apple Watch in drie termijnen bij Electronic Partner

Ook bij een online webwinkel als Wehkamp kun je een Apple Watch in termijnen betalen. Verschillende modellen van de Apple Watch zijn bij deze webwinkel verkrijgbaar en kan je je nieuwe smartwatch gespreid betalen. Schaf jouw smartwatch aan en betaal in termijnen van 3 maanden tegen 0% rente. Kies je ook na deze periode voor gespreid betalen met krediet, dan wordt een rente van 9,9% in rekening gebracht. Je sluit dan een overeenkomst af met Tinka B.V. waardoor de limiet van je kredietovereenkomst een BKR-registratie krijgt bij een bedrag vanaf € 250,-. Via de Tinka-app of Mijn Wehkamp kun je dit bedrag aanpassen. Over het openstaande saldo betaal je rente, echter is het ook mogelijk om, zonder aanvullende kosten, eerder af te lossen. 

Koopadvies bij afbetaling Apple Watch

Om een Apple Watch in termijnen te betalen en dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen, moet  je je bewust zijn van eventuele voor- of nadelen van kopen op afbetaling. Je wilt namelijk niet in problemen te komen door een onverwachte negatieve BKR-registratie, Als je over voldoende saldo beschikt, blijft het verstandig om je Apple Watch in één keer te betalen. Hiermee voorkom je een mogelijke BKR-registratie en blijft je kredietwaardigheid ongemoeid.

Wanneer je er echter zeker van bent dat je de betalingen in termijnen nauwkeurig kunt voldoen, dan is deze betaalmethode uiteraard een waardevolle optie. Je ontvangt het product direct, echter betaal je in verschillende termijnen het volledige aankoopbedrag af. De betaalmethode bepaalt of de hoogte van de rente en als er een melding volgt bij het BKR-register. Zolang je de voorwaarden aanhoudt en tijdig afbetaalt, vervalt deze registratie vaak na voltooiing van betaling.  

FAQ’s over artikelen gespreid betalen

  • Gespreid betalen kan wenselijk lijken bij een duurdere aankoop. Feit is echter wel dat een dergelijke betaalmethode bedachtzaamheid vraagt. Om in aanmerking te komen voor afbetaling in termijnen van producten als een Apple Watch, wordt eerst gekeken of je dit financieel kunt opbrengen. Zodra er goedkeuring volgt, kun je vaak zelf de termijn en het maandbedrag instellen en weet je direct hoe lang je nodig hebt om jouw Apple Watch volledig af te betalen.
  • Ook wordt vaak rente ingerekend, omdat het bedrag niet direct in volledigheid is voldaan. Je betaalt uiteindelijk dus meer voor eenzelfde product, daarom dat sparen voor betaling ineen voordeliger kan zijn. Een termijnbetaling wordt doorgaans geregistreerd in het BKR-register waar je kredietverleden en openstaande saldo wordt gecontroleerd.

Gespreid betalen: Alles op een rijtje gezet!

Een Apple Watch in termijnen betalen kan verstandig zijn. Als je niet direct genoeg geld hebt om een nieuwe Apple Watch of ander elektronisch product zoals een iPhone aan te schaffen, geeft dit toch ruimte tot aankoop. Het is daarbij wel verstandig om precies te achterhalen of een afbetaling werkelijk bij je past en of je de risico’s van een BKR- registratie wilt overwegen. Een negatieve registratie wil je zeker vermijden.

Betaal je Apple Watch in termijnen via Klarna bij Expert!

Daarbij wordt uitgebreid nagegaan in hoeverre en voor welk bedrag je een betaling in termijnen financieel kunt dragen. Het kan natuurlijk ook lonen om zelf voor het aankoopbedrag te sparen. Zo hoeft er geen rente over het aankoopbedrag te worden betaald en wordt er geen melding gemaakt in het BKR-register. Veel webshops geven uitgebreide informatie over verschillende betaalmethoden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voordat je een Apple Watch op afbetaling aanschaft.